Jdi na obsah Jdi na menu

ZŠ CEREKVICE

Učíme se zejména od toho, koho milujeme.

Pohár rozhlasu 2024

13. 5. 2024

Pohár rozhlasu 2024

 

Za solidního atletického počasí se 29. dubna naše družstva mladších i starších dívek a také mladších i starších chlapců utkala s ostatními týmy litomyšlských škol na Obvodním kole Poháru rozhlasu 2024. 

Na litomyšlském stadionu byla v pondělí odpoledne vidět řada pěkných atletických výkonů. Za všechny zmíníme alespoň skok daleký starších žákyň Verči Brychtové, která si výkonem 477 cm zlepšila svůj osobák, a také skok vysoký starších žáků Prokopa Dostála, který je výškou 170 cm také jeho osobním rekordem, ale dokonce i novým rekordem naší školy.

V celkovém pořadí skončila všechna naše družstva chlapců i dívek shodně na druhých místech.

Do bojů Okresního kola Poháru rozhlasu 2024 nakonec na základě bodových zisků postoupila družstva mladších chlapců a starších dívek.

Za deštivého, a pro atletiku tedy ne příliš vhodného, počasí jsme se v Litomyšli utkali s dalšími pěti nejlepšími školami z obvodních kol v Poličce, Moravské Třebové, Litomyšli a Svitavách.

Ani nepřízeň počasí nic neubrala snaze našich žáků podat co nejlepší výkony. Starší dívky nakonec vybojovaly pěkné 4. místo. Mladším chlapcům k němu chybělo pouhých pět bodů, a tak se umístili na konečném 5. místě.

Gratulujeme k dosaženým výsledkům a také děkujeme všem žákům za vzornou reprezentaci naší školy v obou kolech letošního Poháru rozhlasu.

Náhledy fotografií ze složky Pohár rozhlasu 2024