Jdi na obsah Jdi na menu

ZŠ CEREKVICE

Učíme se zejména od toho, koho milujeme.

Ferda Mravenec

26. 6. 2024

Školní družina pořádala výlet na táborovou základnu na Budislavi 17. – 19. června 2024. Ferda Mravenec se objevil u dětí smutný, protože se mu ztratil šátek a bez něho není Ferda Mravenec. Poprosil děti o pomoc, aby mu šátek našly. Celé tři dny jsme si užili – podnikli jsme výlet do Ekocentra Pasíčka, kde nás provázela moc milá paní a se zaujetím jsme ji poslouchali, jak krásně mluví o zvířátkách. Měli jsme zamluvený program o šelmách a mnoho zajímavého jsme se dozvěděli. Batikovali jsme šátky, vyrobili Ferdu mravence a stihli jsme i noční bojovku.

Další den jsme se vydali po stopách Brouka Pytlíka, zahráli jsme si hru Blecha skáče, Kubb, Čtverce, z pohádky do pohádky a spoustu dalších aktivit. Vymýšleli jsme zvíře, aby splývalo s přírodou.

Na závěr se s námi Ferda Mravenec rozloučil rozdáním pamětních listů. Jak jsme si to užili, se můžete podívat na fotografiích.

Chtěli bychom poděkovat v prvé řadě panu řediteli Pavlovi Tupcovi, který nás v této aktivitě podporuje. Také velké dík patří Bobšovi za vynikající kuchyň.

 

Děkujeme Blanka Rouhová

Denisa Janderová

Náhledy fotografií ze složky Ferda Mravenec